Gil Hibben


Gil Hibben bor och arbetar i LaGrange, Kentucky. Han är en extraordinär man som har kunnat bygga sitt liv kring ett objekt och ett yrke som han verkligen älskar - knivar.
Gil växte upp i Wyoming, son till en "cowboy om dagen" -depressionstiden. Han började tillverka knivar på deltid efter hans urladdning från marinen 1956. Han sålde sin första bowiekniv för 45 $ och det utlöste hans långa och berömda karriär som professionell knivtillverkare.


Under åren uppnådde Gil berömmelse som en förstklassig tillverkare av knivar och hans arbete har presenterats i och på omslagen till nationella pistol- och knivtidningar. Han har etablerat en som följer av samlare inklusive John Wayne, Elvis Presley, Steve McQueen, Sylvester Stallone och Steven Segal eller världsledare som Israels försvarsminister Moshe Dayan, sultanen i Brunei och vice president Dan Quayle.


Populära modeller
Hibben Legacy - Hibben Karambit - Rambo III


Gil kallas ibland Johnny Appleseed för knivtillverkare eftersom nya knivtillverkare dyker upp överallt han går. Han har undervisat och påverkat några av de andra legendariska knivtillverkarna som SR Johnson, Harvey Draper och Buster Warenski bland otaliga andra.
Gils berömmelse ökade dramatiskt 1988 när Sylvestor Stallone, som hade köpt flera av Gils egna knivar för sin egen samling, bad Gil att designa den nu berömda kniv som användes i filmen Rambo III. Fabriksreproduktionen av den kniven har varit en av de mest sålda produktionsknivarna som någonsin producerats och har sålt över 250 000 exemplar. Detta var bara en av över 30 filmer och tv-program som har presenterat Gils mönster inklusive Star Trek Generations.


Gil licensierade också sin design till United Cutlery för att reproducera sin Kenpo-kniv och senare en redesignad Kenpo II-kniv.

21 produkter