Herbertz - tyska knivar


Allt inom knivar!
En skillnad görs utifrån bladets form, oavsett om det är en skär-, hack-, mejslingskniv eller en kombination av dessa möjliga användningsområden.

En kniv med skinnerblad, som utvecklats för skinnning, är att betrakta som ett rent skärverktyg. Det märks på den runda formen på bladet, som har en stor skäryta på grund av sin krökning. Bladet på en klyv är utformat på ett sådant sätt att det är fronttungt och har en viss längd som krävs för ett kraftigt slag. Ett typiskt exempel är macheten, som borde vara välkänd. Med sitt dubbeleggade blad är dolken en stötkniv och kan knappast användas för andra ändamål. Med en brukskniv måste du vanligtvis göra en kompromiss.

Bowie erbjuder ett bra multifunktionsblad. Allt arbete kan utföras tack vare den runda magen och spetsen som är något ovanför mitten av bladet. Droppoint- och verktygsbladen kan också användas universellt. Droppoint-bladet skiljer sig från bruksformen genom att det är mer rundat, vilket gör det mer lämpat för skärning, medan bruksbladet har en spets som gör det bättre för stickningsarbete.


knivtyper
Klassiska fickknivar: små och kompakta, dessa knivar är lika välkomna följeslagare i din byx- och jackficka som de är i handväskan för varje dag. Oavsett om det är traditionellt från Herbertz eller med fransk stil från Opinel: I vardagen kommer du att se hur praktiskt det är att ha en fickkniv med dig.


Enhandskniv: Tack vare ett öppningshjälp, som tumknappar på bladet eller en stor bladöppning, kan knivar öppnas praktiskt taget med en hand. När de används av hantverkare, men också på fritiden, uppskattar inte bara knivkännare det faktum att en hand förblir ledig för andra aktiviteter när kniven öppnas. Du kan få ett brett utbud av knivar från såväl Herbertz som från många andra märken.Denna knivform är särskilt populär i USA och kan därför hittas nästan universellt med fällknivar från märken som Buck, Gerber eller Smith & Wesson.


Räddningskniv: På grund av kombinationen av knivblad, bältesklippare och glaskross bör dessa knivar inte saknas i någon nödutrustning. Eftersom saker och ting måste göras snabbt i nödsituationer, är variationen hos räddningsknivar ett stort plus för dessa knivar: Ett bälte kan skäras igenom i ett nafs, en ruta kan slås sönder snabbare, bladet kan öppnas snabbt och låsas säkert.


Schweizisk armékniv: Hedra där hedern är på väg! Den schweiziska armékniven är en absolut klassiker och förtjänar ett eget omnämnande. Med den nya kniven från Swiza, som lanserades 2015, har Swiss Army Knife moderniserats både vad gäller form och funktion – den viktigaste egenskapen är de låsbara bladen.


Bälteskniv: Bältesknivar är knivar med fast blad, d.v.s. ej hopfällbara. Avsedda för utomhus- och jaktbruk har knivarna för länge sedan hittat vänner långt utöver det. Det fasta bladet gör denna knivform extra robust. Vissa av dessa knivar är gjorda av ett kontinuerligt stycke stål ("integral produktion" eller "flat tang"/"full tang"). Handtagen är gjorda av metall, trä, plast eller gummi. I leveransomfattningen ingår vanligtvis en knivslida.


Köp tips
Herbertz Ultimate Räddningskniv - Fällkniv "stillet" modell


Bladstål
Stålet är hjärtat i varje kniv, eftersom dess användbarhet till stor del beror på dess kvalitet. Bladstålen skiljer sig åt i sin materialsammansättning och tillverkningsteknik. Den äldsta typen av tillverkning är smide, vilket knappast praktiseras numera, eftersom ämnena vanligtvis stansas ur bandstål under tillverkningen och därefter påbörjas bearbetningen, varvid knivbladen genomgår olika operationer såsom slipning, härdning, härdning, polering och skärpa uppstår. För att få en överblick över de olika stålsorterna måste man känna till de viktigaste elementen och egenskaperna hos legeringen och vilken inverkan de har på det senare bladet.

43 produkter
Stor och kraftfull Medeltids dolk - se priset!
Fantasy Örnkniv
Slipsten Herbertz 292100
Black Hunter - Bowie kniv
Herbertz bowie kniv
Neck knife tanto
Herbertz Karambit kniv
Bowie fantasykniv
Herbertz Karambit kniv saljes
Jaktkniv Schrade Pro hunter
Räddningskniv - läcker design i lätt metall
Knivfodral i Nylon - Svart