Historien om Daisy luftvapen från USA

I slutet av 1870-talet flyttade Clarence Hamilton, en urmakare och uppfinnare, från Ohio till Plymouth, Michigan. Han inrättade butik i det främre fönstret i en drog- och smyckebutik, där han reparerade klockor. En av hans uppfinningar var ett vind skyddslöst vindkraftverk och han började producera den i en butik nära sitt hem omkring 1880. 1882 byggde han en tvåvåningar, 8 000 kvadratmeter stor byggnad, bildade Plymouth Iron Windmill Company och började produktionen av väderkvarnar.

I mitten av 1880-talet kämpade verksamheten. Det var opraktiskt att transportera den tunga stålkvarnen med vagn i hela den södra delen av Michigan, norra Indiana och Ohio. I januari 1888 sammanträdde styrelsen för att överväga att stänga bolaget.Förslaget att likvidera misslyckades med en röst, den av General Manager Lewis Cass Hough. Runt hörnet från vindkraftföretaget drivde Hamilton också Plymouth Air Rifle Company och tillverkade en träluftsvapen för att tävla med den som tillverkas av Markham Air Rifle Company. 

Den 6 mars 1888 närmade sig Hamilton vindkraftföretaget med en helt metall luftpistol av sin egen design. Han valde att ta den till vindkraftsföretaget eftersom de hade masugnar och de var utrustade för att forma och stämpla de metalldelar som behövs för att bygga hans pistol.

Pistolen överfördes till styrelsemedlemmarna. General Manager L.C. Hough-testet avfyrade pistolen och utropade: "Pojke, det är en tusensköna." ‘” It’s a Daisy ”. Så den lilla pistolen hette Daisy. Legenden säger att styrelsen för Windmill Company beslutade att bygga pistolen och erbjuda den som ett premiumobjekt till varje jordbrukare som köpte en vindkraftverk. År 1895 hade pistolens försäljning och popularitet ökat så att företaget upphörde med att tillverka vindkraftverk, började producera luftvapen uteslutande och bytte namn till Daisy Manufacturing Company. Markham Air Rifle Company grundades i juli 1886 i en liten tvåvåningsfabrik i Plymouth, Michigan. Markham Chicago-modellen var den första ekonomiskt framgångsrika BB-pistolen. När grundaren av Markham beslutade att lämna Plymouth 1912 sålde han sitt företag till två Daisy-chefer. De ändrade namnet på företaget till King Manufacturing Company 1928 och Daisy förvärvade King Manufacturing 1931

Ingen Daisy-historia skulle vara komplett utan att inkludera de första åren av Plymouth Iron Windmill Company, den första premiumpistolen och förvärvet av Markhams Luftvapenstillverkare. Naturligtvis flyttade företaget till Rogers, Arkansas - den stad som vi fortfarande kallar hem idag - 1958 och många BB-er har rullat ut ur tunnan sedan dess.

Daisy dominerar fortfarande kategorin med beprövade modeller som den legendariska Red Ryder samt innovativa nya PowerLine-gevär med hög effekt, luftpistoler och en rad Avanti-luftgevär och pistoler för träning och matchtävling.

Och vi licensierar Winchester-namnet för att skapa en rad med Winchester Luftvapen och pistoler som lever upp till det legendariska namnet Daisy Luftgevär.

Daisy Red Ryder - Daisy Avanti Champion 499 - Daisy 880 Gevär

 

10 produkter