Gladius


Mycket fina knivar och svärd från Gladius i Spanien. Dessa underbart fina repliker handtillverkas på plats i äkta Toledo stål. GLADIUS grundades i Toledo 1986. Sedan starten har de ägnat sig huvudsakligen för tillverkning av alla typer av reproduktioner av svärd och dolkar, alla i högsta kvalitet. Varumärket GLADIUS har hög prestige och är synonymt med repliker i världsklass.


Gladius är en stor tillverkare av utsökta svärd från från öst alla de svärd som användes i historien från öst framförallt samurajernas svärd. Samurajerna använde huvudsakligen tre olika svärd det som är mest synonymt med samurajen är katana. Samurajerna hade två svärd till som komplement till katanat, Wakizashi ett lite kortare svärd än katanat som användes vid strid till fots. Det sista och minsta svärdet i en samurajs arsenal är Tanto svärdet som huvudsakligen användes när samurajen förlorat i strid då dem inte klarade av att leva med skammen av en förlust.


Populära Samurajsvärd
Fujiwara Katana blue - Tokugawa Katana - HARUKI KATANA


Gladius är även en stor tillverkare av historiska svärd från västvärlden allt ifrån traditionella vikingasvärd eller ett traditionellt medeltidasvärd. Ideras stora sortiment hittar bland annat svärd från olika filmer som Robin Hood, Braveheart och Ivanhoe. Finns också flertalet romerska svärd och medeltida värjor.


Historiska svärd
Robin HoodBraveheartOdin


Vår butik Frtiid&Prylar i Malmö har ett stort utbud av deras svärd

48 produkter
Samurajsvärd - Fujiwara Katana blue
Rengöringsset för Katana svärd
Engelskt Korsfarare Svärd!
Gladius Samurajsvärd - Snakeskin
GOLDEN DRAGON KATANA - ART GLADIUS
Samurajsvärd Parad modell
Samurajsvard - Katana Dragon
-13%
Alexander den stores svärd
Robin hood medeltida svärd
Julius Caesar svärd
Braveheart svärd med slida
Samuraj svärd Katana Gold
Ivanhoe svärd med läder slida
Excalibur svärd
Jon Snow samlarsvärd
MASAMUNE SILVER KATANA
Fantasy svärd Barbarian
Exklusivt Gladiator svärd