Tillverkningen av Scalextric-produkter började 1957 i Hampshire, England, och 1960 introducerades bilsortimentet av plast i takt med att plåtbilarna upphörde. Genom åren har Scalextric ägts av företag som Tri-ang och Rovex Ltd, och 1971 började produktionen av Scalextric och Hornby-tåg från Westwood, Margate.

1982 bildades ett oberoende företag – Hornby Hobbies Ltd (senare Hornby Plc) – och under slutet av 1990-talet flyttades produktionen av Scalextric till Kina. Noggrannheten och detaljeringen hos dagens Scalextric-modeller är fortfarande oöverträffad.

När världen ständigt vände sig till digital teknik fick Scalextric inte lämnas bakom sig och 2004 introducerades sitt första helt digitala racingset (flerbilsracing med filbytefunktion). Scalextric SportWorld introducerades också för att ge racers möjligheten att ansluta sina Scalextric-set till internet för att skapa en global community genom onlineracing.

Scalextric, detta följs av Micro Scalextric som använder samma spårsystem men med större layoutalternativ inklusive speciella spårfunktioner. Sedan för den mer erfarna racerföraren finns det allmänt erkända och älskade traditionella 1:32-bansystemet som erbjuder en mängd bil-, ban- och tillbehörsalternativ. Nyare utveckling inkluderar ARC, ett Scalextric App-baserat tävlingshanteringsprogram och Spark Plug som ger dig chansen att styra din Scalextric Car med din telefon eller surfplatta.

3 produkter