UMAREX


UMAREX är världens största tillverkare av kopior av skjutvapen utan disk och den största importören av luftgevär i Europa. Det medelstora företaget grundades 1972 och drivs nu av den andra generationen av de två grundarfamiljerna. Det har cirka 1 000 anställda över hela världen. Nyckeln till företagets framgång har varit förvärvet av licenser för att bygga repliker av välkända vapen, som sedan kan säljas utan begränsningar. Umarex har för närvarande licenser för varumärkena Beretta, Browning, Colt, GLOCK, Heckler & Koch, Ruger, Smith & Wesson, IWI och Walther.


Några populära modeller
Glock 17 - Heckler & Koch 416 - Beretta Elite


Hos Fritid & Prylar kan ni hitta en en uppsjö av UMAREX fantastiska sortiment av luftgevär och luftpistoler.


De första stegen ledde till den första stora framgången: Umarex utvecklade en rad vapen med kraftfull tilltal till 10 miljoner fritidsskyttar. Dessa tomma skjutvapen och luftgevär kunde köpas fritt över disk. Det var en viktig fördel, eftersom Tysklands nya vapenlag, som antogs 1972, krävde tillstånd för inköp av dödliga vapen.
Möter efterfrågan på licensfria vapen.


Att möta detta krav var ingen lätt uppgift. Det verkade faktiskt nästan omöjligt, eftersom Umarex, på den tiden fortfarande kallad Mayer & Riem, tillverkade bara en pistol. Det var Perfecta Model G1,


en blank skjutpistol.
Wulf-Heinz Pflaumer, som började på Umarex 1972, fortsatte med att utöka produktsortimentet. Tillsammans med Franz Wonisch och Karl Mayer Senior tillämpade han det han hade lärt sig på postorderföretaget Neckermann: ge kunderna vad de vill ha.
Ett klokt drag, med snabba resultat.


Framgången kom snabbt. Umarex blev den största importören av luftvapen från Kina. 1974/75 fick den ett stort genomslag med internationellt kända varumärken som Daisy, Marksman, Milbro och Norica.
Det säkrade exklusiva rättigheter för Marksman och blev allmän importör för Daisy-gevär.
Inga fler omvägar.


1972 gick försäljningsvägen för vapen från grossister till återförsäljare. Det fanns ingen direkt väg från tillverkare till återförsäljare – förrän Wulf-Heinz Pflaumer kom och provade det. Branschen var förvånad. Umarex var före sin tid.


Direktförsäljning var nödvändig eftersom grossisterna struntade i Umarex. Så Umarex ignorerade grossisterna. År 1976 hade Umarex sex fältrepresentanter. Deras jobb var att besöka vapenhandlare i Tyskland, totalt cirka 1 000, och presentera företagets produkter. Båda sidor var överens: Vi är en bra match. På detta sätt uppnådde Umarex tillväxttakt mellan 30 % och 50 %.


The Sherlock Holmes Set:
Den geniale Sherlock Holmes träffade äntligen sin like: Umarex skapade ett paket i form av en bok, innehållande ett förstoringsglas och en revolver med tomma patroner och bloss. Setet, som visade Sherlock Holmes figur på utsidan, såldes i en takt av 80 000 per år. En licensavgift på 25 cent per set gick till Arthur Conan Doyles familj, som innehade rättigheterna till karaktären.


Framgång utan gränser
Umarex började sin expansion på 1970-talet genom att exportera till Egypten, Frankrike, Italien, Österrike och Schweiz. 1985 stärkte företaget sin internationella närvaro med grundandet av Umarex Austria. Baserat i Walchsee och leds av Bernd Reppmann, är Umarex Austria fortfarande en högt ansedd medlem av Umarex Group.
Umarex Österrike erbjuder vapenhandlare i sydöstra Europa ett produktsortiment som är speciellt anpassat till behoven hos fritidsskyttar och jägare. Dess erfarna och välutbildade medarbetare

126 produkter
Umarex kolsyrepatroner 12g 10-pack
Umarex kolsyrepatroner 12g 25-pack
GUMMIKULOR .43 TILL T4E, 100-PACK
Umarex Kikarsikte 4X20
Slangbella NXG PSS-141
Umarex Stålrundkulor 4,5mm 5000st
Legend Luger p08 4,5mm
ELITE FORCE EF172 svart fällkniv
Extramagasin Glock 19 4,5mm
Svarta gummikulor till T4E HDS 68 Rubber shotgun
UMAREX T4E RB .43 GUMMIKULOR 500ST
MAGASIN TILL MAGASIN TILL T4E HDR 50
MAGASIN TILL LEGENDS P.08 4,5MM
T4E HDR 50 EMERGENCY MAGASIN
UX NL 1 NANO Lasersikte