CONDOR TOOL & KNIFE tillverkar knivar och yxor av mycket hög kvalité.

CONDOR® TOOL & KNIFE spårar sin stolta historia tillbaka till 1787, året GEBR WEYESBERG COMPANY grundades i Solingen, Tyskland.

Kvaliteten på svärd, militära knivar, jordbruksredskap och hushållsbestick som de tillverkade gjorde att Solingen var bestickens huvudstad. Under generationerna fann världens största tillverkare av svärd och knivar det nödvändigt att utöka verksamheten till andra länder för att bättre betjäna sina kunder.

1964 bildades företaget med en ny anläggning i Santa Ana, El Salvador, som fyllde den med den senaste tekniska utrustningen och skickade några av sina lokala anställda till Solingen för omfattande utbildning. Idag gör fabriken knivar, axlar, spade och andra handverktyg.

Centralamerikanska verksamheterna såldes på 1980-talet till lokala investerare. Idag är de en av de största tillverkarna av machete och spadar i världen som arbetar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan för att fylla en ökande världsomspännande efterfrågan på sina produkter.

2004 utvecklade en första kvalitetslinje av verktyg och knivar för de nordamerikanska och europeiska utomhusmarknaderna. CONDOR® TOOL & KNIFE föddes.

11 produkter